Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelupalstan juttujaja (naama)pakituksista ja (silmäpeli)hakusysteemeistä, jolloin nainen "valitsee/hylkää" ennen tanssia että sopiiko tulla hakemaan.

Olin menossa Satulinnaan Charles Blogmanin esiintyessä. Matkalla tuli mieleen kokeilla tuon silmäpelin vaikutusta hakemisiini. Ennen sisälle menoa hiukan jännitti tuo ajatus kun en ole yleensä tuota silmäpeliä tuntenut omakseni (ainakaan tietoisesti).

No alkuun hain parit kuitenkin vanhaan tyyliin. Mutta sitten yritin rohkaistua ja päätin kokeilla.
Onneksi paikalla näytti olevan muutama tuttu kasvo, joihin sitten yritin luoda tuota katsekontaktia. Kun sitten sain vastakatseen niin hain välittömästi pitäen katseeni. Tuli jo hakumatkalla metka tunne, aivankuin muut olisivat antaneet tilaa katseillemme :), tai sitten en vain nähnyt ollenkaan muita siinä tilanteessa.
No uusia "tuttavuuksiakin" oli tarkoitus taasen kohdata, joten tutka päälle ja kun kohde löytyi, niin rauhallisesti kävellen koko ajan katsoen ko. daamia silmiin, jolloin myös daamin oli melko mahdoton olla huomaamatta että juuri häntä olen tulossa hakemaan. Myös tässä tapauksessa katseiden kohdatessa saattoi aistia tulevan fiiliksen jo ennen tanssin aloittamista.
Pääosin kuitenkin yritin rivistä luoda kontaktin, joista kymmenkunta hakua luulisin näin onnistuneen. Tosin se johti siihen, että tuli haettua sitten useamman kerran niitä jo aikaisemmin haettua, kun tuo eturivi hävisi aina todella äkkiä. No tanssinautinto oli tietenkin tällä tavalla taattu todennäköisesti molemminpuoleissesti. Joista erityiskiitokset eräälle vierailevalle lounaissuomalaiselle daamille (katsekontakti jättäessä riviin ei jättänyt kylmäksi, melko häkellyttävä tunne) sekä eräälle joka oli lähes koko illan avo-otteessa tanssahdellut! (Ne askeleet taisi tulla ihan hatusta)

Kävipä myös niin, että naistentunnin lopussa osui voimakas katsekontakti erääseen daamiin ja ajattelin hänen hakevan, mutta epäonnekseni tunti olikin vaihtunut sekahakuun ja hänet vietiin siitä paikasta. Taisipa sittemmin tehdä tuon tuhkimokatoamisen, kun ei näkynyt.

Sijoittumisella tuntui olevan suuri merkitys onnistuneen katsekontaktin luontiin.

Jos daamin katseessa on edes pieni 'pilkahdus' pysähtyen hetkeksi kohdalle, niin se antaa jo toivon kipinän....

Tähän katsekontaktiin liittyy myös ns. lupaus hakea ongelma.
Jos itseeni kohdistuu katse, ja huomaan sen, enkä haekaan häntä, niin se saatetaan tulkita siten että en ole kiinnostunut tanssittamaan häntä, Ja se taasen saattaa tulla vastaan esim. naistentunnilla seisoskeluna.
Siinä tarvitaankin sitä hienosäätöä miten toimia. Eli miten etsiä rivistöstä sen jonka juuri tähän tanssiin haluaa hakea?

Odotukset illasta olivat melko alhaiset johtuen tuosta silmäpeliyrityksestä, mutta kokonaisuus oli todella miellyttävä, vaikka muutaman tanssin enemmän saikin seurata muiden menoa verrattuna aikaisempiin kertoihin.